Totalcar Vakbarát Hírportál

2011.02.24. 12:11

Van egy olyan problémám, a Panasonic autó cd-mel hogy nem veszi be a cd-t és nem is játsza le. Mi lehet a gond?

Elromlott. Látatlanba nem tudok semmit mondani, de abban biztos vagyok, hogy szervizbe kell vinni. Nem ismerek olyan hibát, amit otthon meg lehet javítani. A CD-k évente igénylik a tisztítást. Az olvasófej lencséje általában műanyag, ami sztatikus töltöttsége miatt vonzza a port és abból is a leg finomabb szemcsézetűt. A poros lencsén nem lát át a lézer, így gyengül a visszavert jel, majd az elektronika számára értékelhetetlenné válik. A lemez berakását opto érzékelők figyelik, ezeket is meg kell tisztítani időnként.

A lézerfejek nem örök életűek, főleg a régebbi példányok maximum két évig bírták. A pick up cserélhető, de nem olcsó, sok esetben megközelíti az új készülékek árát. A CD megjelenésekor a lejátszók igen magas árfekvésben voltak, míg ma alapfelszereltsége minden autórádiónak, így a tömeggyártás miatt jelentős áresésen mentek át.

El kell vigyed szervizbe, ott megvizsgálják és mondanak egy javítási összeget, azután dönthetsz, hogy mennyire ragaszkodsz a készülékhez. Mi is javítunk minden gyári és utólagos fejegységet, hozzánk is jöhetsz!

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu



Rovatok