Totalcar Vakbarát Hírportál

Az 1-es BMW-re a gatyám is rámegy?

2021.06.07. 22:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepper,

Az élménydúsabb autózás világába szeretnék belekóstolni és természetesen engem is elért a kínzó kérdés: szabad-e 2009-2010 környéki 1-es BMW-t vásárolni, és ha igen, milyen motorral?

Dízelt nem szeretnék, benzinesből szívesen választanék 140 LE körüli darabot. Vannak rejtett kockázatok egy ilyen típusban, és ha igen, melyek ezek?

Köszi!

Kedves Kérdező!


A BMW-k négyhengeres benzinesei nem tartoznak a jó motorok közé. Vannak a márkának rajongói, akik most majd mondják, hogy ez vagy az a motorkód jó, de a jó nem ilyen. 150-200 ezer kilométeres korukban már sokféle bajuk lehet. Igazolhatóan kis kilométernél még nincs bajuk, de később a lánctól kezdve az olajfogyasztáson át a gyújtás problémákig elég szerteágazó a lehetséges meghibásodások tárháza. Több németországi kereskedővel beszéltem, akik nem hajlandóak négyhengeres benzines BMW-vel foglalkozni.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.



Rovatok