Totalcar Vakbarát Hírportál

Szakított egy időre az Alpine és a Lotus

2023.05.23. 12:58

Az Alpine és a Lotus még 2021 januárjában írt alá egy egyetértési nyilatkozatot, amelyben megállapodtak abban, hogy egy átfogó megvalósíthatósági tanulmányt készítenek egy közös modellről. 

A két cég viszont mégsem működik együtt egy új elektromos sportautó fejlesztésében, ami elvileg az Alpine A110 utódja lett volna. Egy nemrég kiadott közleményben jelentette be az Alpine, hogy nem folytatják a közös munkát. „A Lotus és az Alpine már több mint két éve együttműködik egy jövőbeli EV-sportkocsi vízióján, ez idő alatt erős kapcsolat alakult ki a két vállalat között. Mint minden együttműködés esetében, amely egy egyetértési nyilatkozatot [Memorandum of Understanding] követ, az eredmény nem volt garantált. Ezért úgy döntöttünk, hogy nem haladunk tovább egy közös Alpine sportkocsi-fejlesztésével. Ez egy közös döntés, amelyet barátságosan hoztunk meg, és továbbra is tárgyalni fogunk más jövőbeli lehetőségekről.

A szándéknyilatkozat szerint az új A110 közös platformra épült volna a Lotus Type 135-össel, ami pedig az Elise szellemi utódja lesz.

Azt még nem tudni, hogy az új sportautóra vonatkozó egyetértési megállapodás vége befolyásolja-e az Alpine azon megfontolásait, hogy a Lotus platformját használja egy 2027-ben és 2028-ban esedékes SUV-hez – írta az Autocar.



Rovatok