Totalcar Vakbarát Hírportál

Februártól a lezárt szakaszokra engedély nélkül behajtó taxikat is büntetik Erzsébetvárosban

2023.01.28. 12:40

Mi is beszámoltunk a Belső-Erzsébetvárosban 2023. január 2-án bevezetett  forgalomkorlátozásról . Elsősorban három nagy forgalmú utca, a Dohány, a Dob és a Wesselényi átmenő forgalmára vonatkozik a korlátozás, a helyi lakosok továbbra is áthajthatnak a lezárt szakaszokon.

A forgalmi rend betartását négy behajtási ponton rendszámfelismerő kamerákkal ellenőrzi az önkormányzat. A Blikk információja szerint januárban a rendészet a helyszínen figyelmezteti a korlátozást figyelmen kívül hagyó sofőröket, februártól viszont büntetni is fogják a lezárt szakaszokra engedély nélkül behajtókat, márciusban pedig élesedik a kamerás rendszer.

Hajzer János, Erzsébetváros parkolási üzletágvezetője arról tájékoztatta a Blikket, hogy ha valaki nem helyi lakosként szeretne behajtani a lezárt szakaszokra, akkor a Budapest Közút elektronikus felületén kell engedélyt kérnie a behajtás előtti napon.

Ez többek között a taxisokra is vonatkozik, de Hajzer szerint ez nem jelent megoldhatatlan problémát, mert csak rövid, 20-30 méteres szakaszok vannak lezárva, ezért csak pár métert kell gyalogolni az érintett szakaszokon álló házakba taxival érkezőknek.

A szakember szerint a forgalomkorlátozás bevezetése előtt sok taxis a Rákóczi út elkerülésére használta a Dohány utcát és a Wesselényi utcát, a változások célja pedig az átmenő forgalom kiszűrése volt. Azt is hozzátette, hogy a taxis-érdekképviseletekkel budapesti szinten folyamatosan egyeztetnek, hogy ésszerű szabályokkal tudják csökkenteni a városrész forgalmát.

Forrás: Blikk



Rovatok