Totalcar Vakbarát Hírportál

Olcsó, de sportos az új Porsche Macan T

2022.02.17. 09:38

A Macan ma már messze a legnépszerűbb Porsche típus, ezért is van, hogy ebből készül most egy új változat. A Macan T a kínálatban az alapkivitel és a Macan S közé érkezik, és a Porsche szerint azoknak készült, akiknek a vezetési élmény az elsődleges.

Ilyen szempontból az alapkivitel kétliteres négyhengeres motorja még jobb is, mint a következő lépcsőfok, a 2,9 literes biturbó V6-os, mivel az 58 kg-mal könnyebb motor miatt kedvezőbb súlyelosztás adódik, ami jobb kanyartulajdonságokat jelent. Hogy ezt az előnyt tovább hangsúlyozzák, a Macan T áthangolt, másfél centivel leültetett futóművet kap, vastagabb kanyarstabilizátorokkal, és alapáron járó aktív lengéscsillapítókkal. Állítólag még az összkerék-hajtás vezérlését is áthangolták a T modell kedvéért, amely itt nagyobb teljesítményt oszt a hátsó kerekekre, mint az alapkivitel esetében.

Természetesen a 265 lóerős négyhengeres motorral sem nevezhető lomhának a Macan, a T 6,2 másodperc alatt érheti el a százas tempót, az alapáron járó Sport Chrono csomag miatt két tizeddel hamarabb, mint a sima Macan, a végsebessége pedig 232 km/h.

A Macan T alapára Németországban 69 462 euró (átszámolva 24,67 millió forint), így elég pontosan középre esik a sima Macan (64 464 euró) és a Macan S (73 508 euró) közé. Ez utóbbi viszont már a 380 lovas V6-os motort hordja az orrában, és ennyi plusz teljesítménnyel a többség számára valószínűleg akkor is az lesz a vonzóbb alternatíva, ha a T változattal valamivel gyorsabban lehet kanyarodni.



Rovatok