Totalcar Vakbarát Hírportál

Megtizedeli munkaerejét a Tesla

2018.06.13. 12:21

A Twitteren tette közzé Elon Musk, a Tesla alapítója azt a levelet, amelyben közli a cége alkalmazottaival, hogy a dolgozók kb. 9%-ának megszűnik a munkaviszonya. Az ok egyszerű: nyereségessé kell tenni a céget.

Musk leveléből kiderül, hogy gyári munkásokat nem bocsátanak el, csak irodai alkalmazottaktól válik meg a cég, hisz egyedül így van rá esély, hogy a Model 3-mal kapcsolatos menetrendet tartsák, ami szintén létfontosságú a nyereséges működés elérése szempontjából. A belső bürokrácia leépítésétől emellett a működés felgyorsulását is várják.

A Tesla jelenleg több mint 37 ezer dolgozót foglalkoztat, azaz valamivel több, mint 3300 embert tehetnek az utcára. Ám erre valószínűleg tényleg szükség van, hisz a Tesla tavaly közel kétmilliárd dollár nettó veszteséggel működött, és a Model 3 gyártásával kapcsolatos problémák miatt úgy nézett ki, hogy az idén még ennél is több pénzt nyelhet el a cég.

A veszteséges működést eddig általában újabb tőke bevonásával, részvény- vagy kötvénykibocsátással ellensúlyozta a Tesla vezetése, de ez egyre kevésbé járható út, ráadásul a lejáró kötvények még további terhet jelentenek a cégnek. Így más módot kell találni a pénzügyi mérleg helyrebillentésére, és ez vezetett az elbocsátásokhoz.



Rovatok