Totalcar Vakbarát Hírportál

Még egy kép a Tesla Model Y-ról

2018.06.06. 15:52

Épp csak túl vagyunk a Tesla éves részvényes-közgyűlésén, ahol elhangzott néhány újabb információ a márka negyedik autójáról, a Model Y-ról, és felbukkant egy újabb kép is.

Ezúttal oldalról látható az autó orra – igaz, sok részlet nem látszik a sötét képen – amiből annyi azért egyértelmű, hogy az újdonság a Model 3-nál tényleg jóval magasabb lesz. Korábban is úgy írták körül a Model Y-t, mint a Model 3 terepjárósabb fazonú testvérmodelljét, és a kép ezt alá is támasztja. Az érdekes az, hogy itt mintha csak az övvonal került volna a szokásosnál feljebb, a tető viszont kifejezetten alacsonyan húzódik az ablakok alsó pereméhez képest.

A cég azt is megerőstette, hogy 2019 márciusában tervezik először megmutatni a közel végleges Model Y-t, aztán indulhat a gyártás előkészítése. A gyártás 2020 elején indulhat, ha minden a menetrend szerint megy. Árban valahol a Model S és a Model 3 között lesz a legegyszerűbb kivitel, a becslések szerint 45 ezer dollár, azaz 12 millió forint körüli összeget kérnek majd érte.

Elon Musk egy érdekes utalást is tett, annak kapcsán, hogy úgy döntöttek, a bőrt teljesen száműzik a Teslák belső teréből. „A Model Y-ban például egyáltalán nem lesz bőr, még a kormánykerekén sem – feltéve, hogy lesz benne kormánykerék.” A kormánykerék pedig az az alkatrész, amelyet eddig még senki nem hagyott ki sorozatgyártású autóból – lehet, hogy ezen a téren is a Tesla lesz az első?



Rovatok