Totalcar Vakbarát Hírportál

830 kilométert is mehetsz a Tesla Model 3-mal egy töltéssel, ha elég őrült vagy hozzá

2018.05.19. 21:08

A horizont tágítása mindig az őrültek feladata, olyanoké, mint Sean Mitchell, a Denver Tesla Club elnöke. Az amerikai teslás a Model 3 állítólagos 500 kilométeres hatótávját kevesellte, hát ráfejelt bő háromszázat. Persze úgy, ahogy nem szeretnél tizenórát autóban ülni. 

Mitchell Denver és Topeka között jelölt ki magának egy kimondottan hatótávrekordra szánt útvonalat. Ennek indult neki a 75 kWh-s akkucsomagos Model 3-mal, hogy 18 órányi autózás alatt, egy töltéssel letudja az utat, ami végül 515,7 mérföldes, azaz 830 kilométres lett. Ez 46 kilométer/órás átlagsebesség és Mitchell azt mondja, hatvan fölé nem is ment az út alatt. Így jött össze a 830 kilométer, szemben az EPA, azaz a hatótávhitelesítő szervezet szerinti 500 kilométeres elvi maximummal, amit odaírhat a Model 3 mellé a Tesla.

A nagyon nem forgalombarát vezetési mód volt az új rekord kulcsa, de valószínű a jól választott útvonal is sokat segített: a Colorado hegyein található Denver 1500, míg a Kansas folyó partján fekvő Topeka csak 280 méterrel van a tengerszint fölött.

Ha ettől könnyebben értelmezhető a 830 kilométer: az pár kilométer híján két Budapest-Sopron oda-vissza. Mitchell szerint viszont tudna és fog is ennél többet menni a Model 3-mal, akár 600 mérföldet (965 kilométer) is, és ezt már azért is meri így kijelenteni, mert útja végén még maradt az akksikban 10 kWh-nyi töltés. A Model S 1078 kilométeres rekordjára valószínű azért nem veszélyes a kistestvér. 



Rovatok