Totalcar Vakbarát Hírportál

Túl lazára vette az önvezető autózást a teslás, rendesen megbüntették

2018.04.29. 13:09

Érdekes átmenetei éveket él az autózás. Az önvezető autózáshoz való viszonyulás a szemünk előtt formálódik, határai egyelőre képlékenyek. Egy friss brit ítéletnek hála azt már tudjuk, mi nem fér bele Nagy-Britanniában  ezért itt például komoly büntetés járt.

Ha a videót látva nem érted, mi volt a hiba, jusson eszedbe, hogy ez Nagy-Britannia, az ott pedig egy jobbkormányos Tesla. Szóval a sofőr, Bhavesh Patel tényleg pofátlanul lazára vette az Autopilot-használatot. A videót még tavaly márciusban vették fel a brit M1-es autópályán, nagyjából 65 km/h-s tempónál. Azóta már megvolt a beidézés is, a napokban pedig az ítélet is megszületett: Patel 1800 fontos (650 ezer forint) pénzbüntetést és 100 óra közmunkát kapott, emellett másfél évre eltiltották az autóvezetéstől.

Az esettől teljesen függetlenül, egy nemrég Autopilot használata mellett történt halálos baleset után egyébiránt a Tesla megjegyezte, hogy az önvezető rendszerük jelen fejlettsége mellett, kilométerarányosan 3,7-szer kisebb valószínűséggel történik halálos baleset önvezető módban (ide értve a gyalogosgázolásokat is), mint emberi sofőrrel.



Rovatok