Totalcar Vakbarát Hírportál

Vegyél Teslát, mielőtt csődbe mennek – mondja az ex GM-alelnök

2018.01.25. 06:39

A gyűjtők addig vegyenek Tesla Model S-t, amíg még lehet – mondja Bob Lutz, a General Motors egykor második embere. A 85 éves iparági szakértő nem először nyilatkozik  meredeket, sőt, a Teslát sem először temeti hangosan. 

Lotz a The Los Angeles Times-nak adott interjújában dicsérte és temette egyszerre a Teslát. Mint mondja, az erősebb Model S-ek ma a leggyorsabb, legjobban vezethető szedánok a piacon, amivel még az extrémdrága európai sportautók is legyorsulhatóak. Az érdemeit nem vitatja, sőt, szerinte az utókor úgy emlékszik majd a márkára, mint az első gyártó, amelyik gyors, jó dizájnú elektromos autókat csinált, és majd sajnálják, hogy tönkrement. Merthogy Lutz szerint jön a csőd.

Lutz már korábban is hangsúlyozta aggályait, hogy a Tesla nem képes nyereséget termelni. Most sem hiszi, hogy Elon Musk márkája megtalálja a kiutat és nyereségessé lesz, ezért a friss interjúban egyenesen azt tanácsolta, addig vegyen Teslát bármely gyűjtő, aki szeretne egy ilyet a kollekciójában, amíg még mennek a gyártósorok Kaliforniában. 



Rovatok