Totalcar Vakbarát Hírportál

2014.04.04. 13:15

Az egyik valószínű elmélet szerint a Szovjetunió utódállamaiban a rendőrségi túlkapások kivédése érdekében terjedtek el az autókba szerelt kamerák. Egy másik magyarázat, hogy a többi, esetleg szabáltalanul közlekedő, majd azt szemrebbenés nélkül letagadó autós miatt van ma már legalább minden tizedik autóban kamera.

A felvételek persze mindkét típusú helyzetben jól jöhetnek, mint ahogy akkor is, ha valakire váratlanul baseball-ütővel támad három agresszív férfi. Ebben az esetben ketten is felvették az ámokfutók tevékenységét – a ruházatuk és az autójuk alapján ugyanarról a trióról van szó, jó eséllyel ugyanakkor – akik ezeknek a bizonyítékoknak köszönhetően viszonylag hamar a fogdában kötöttek ki. Az első esetet még sikerült valahogy elsimítani némi kiabálással, de úgy tűnik, a mérges trió később már nem volt ilyen visszafogott: szabályosan elkezdtek szétverni egy iránytaxit az ütőikkel.

Bár Oroszországban népi mozgalomként indult az autós kamera beszerelése, hosszabb távon sokat lendíthet a közlekedés-biztonságon, sőt, a közbiztonságon is, ha mindenki joggal számíthat rá, hogy ha hülyeséget csinál, annak nyoma marad.



Rovatok