Totalcar Vakbarát Hírportál

Vitarát taposott egy bányadömper, az utasok megúszták

2021.06.09. 14:18
2 hozzászólás

A filmekből is tudjuk, hogy a bánya veszélyes üzem: külszíni fejtésbe gurítják a protagonistát jócsajostul, autóstul, hogy aztán a karma jegyében a bányában közlekedő dömperek tapossák halálra a gonoszt. Kazahsztán Karaganda régiójában hasonló eset történt, de malícia, fordulatos cselekmény és robbanások nélkül.

A Tengrinews cikke szerint a kőfejtő egyik klímaberendezésének megjavítására érkezett a bányába három szerelő egy Suzuki Vitarával, de az autó a teherautó holtterébe került, így a sofőr nem vette észre. A Suzuki utasai viszont nem tudták nem észrevenni a feléjük forduló, majd elinduló, négyméteres kerekeket: menekülni már nem tudtak, a kiabálásuk kevés volt, a dudáláshoz pedig nem volt hirtelen lélekjelenlétük. A képek alapján a kocsiszekrény a körülményekhez képest egyben maradt, így a szerelők ép bőrrel megúszták, de ha a dömper sofőrje nem veszi észre a bajt, valószínűleg teljesen maga alá gyűri az autót.

Az újabb munkagépek már fel vannak szerelve különböző szenzorokkal és kamerákkal, a korlátozott önvezetés pedig már élesben működő rendszer, ami amellett, hogy hatékonyabbá teszi a működést, az ilyen baleseteket hivatott megelőzni.

Rovatok