Totalcar Vakbarát Hírportál

Ez neked környezetvédelem? Meg fenntarthatóság?

2018.05.18. 17:21 Módosítva: 2018.05.18. 17:35
52 hozzászólás

Persze osztja mindenki ezerrel a FB-bejegyzést, és hőbörögnek, hogy ezek a barom villanyautósok miket ki nem találnak. Hogy egy koromokádó dízel áramfejlesztőt telepítenek a zöldbe, csak hogy a szaros hipsztermobiljukat feltölthessék "zöld" árammal. Ezek a barmok. Az már csak kevesekben merül fel, hogy nem biztos, hogy azt látni a fotón, amit kommentként hozzáfűztek.

De szerencsére vannak józanul gondolkodók, és egészséges szkepticizmusukra hallgatva inkább utánanéztek a dolognak. Az osztrák mimikama.at oldal kicsit kérdezősködött, informálódott, és pikkpakk kiderítették, hogy a kép valós. Tényleg ott készült, ahol mondják, tényleg két 17kW-os Tesla töltő látszik rajta, és valóban van mögöttük egy konténer, aminek a tetején van egy méretes kipufogó, pontosabban kémény.

Kémény a helyes szó, mert hogy a konténerben, mint azt a warbergi várhotel válaszából megtudhatták, egy pellet-tüzelésű kazán van, amivel Warberg várát fűtik, ha esetleg a vár saját fűtése nem lenne elég egy hideg téli napon. De nyáron áthelyezik a konténert, olyankor a strand vizét melegítik vele.

Szóval, a lényeg, hogy a kép a hozzá tartozó szöveggel fake, kamu, marhaság. Nem egy hatalmas dízelaggregátorral termelt árammal töltik a hipszterek a Tesláikat. Ha Muskot, a Teslát vagy csak a villanyautókat akarod fikázni, sajnos ennél jobb mémre lesz szükséged :)



Rovatok