Totalcar Vakbarát Hírportál

2018.02.15. 15:17

Lehullt a lepel, megmutatta a Ceed harmadik generációját a Kia. A dél-koreai gyártó kompaktja ugyan nem lett annyira dögös, mint az  egy hete látott rajzok  alapján reméltük, sőt talán a most kifutó elődnél is visszafogottabb lett valamivel a formája, többnyire mégis előnyére változott.

 

Ami a külsőt illeti, megmaradt a tigrisorrnak nevezett maszk, ami a Kia aktuális márkaarculatának fontos, mondhatni kötelező eleme. A most kifutóhoz képest alacsonyabb és szélesebb is lett a Ceed, a karosszéria hátsó túlnyúlása is nagyobb. Hátul határozott különbséget jelent a ledes lámpapár mind formáját, mind mintázatát tekintve. Alufelniből 15-től 17 collig válogathatnak a vevők.

Hogy kívülről előnyére vagy hátrányára változott-e a Ceed, mindenki döntse el maga, a beltér viszont egyértelműen pozitívabb benyomást kelt. A tervezéskor a jobb minőségre és ergonómiára törekedtek. A középkonzolt enyhén a vezető felé fordították, és puha, úgynevezett soft-touch anyagokat is szélesebb körben használtak. Felszereltségi szinttől függően műbőr, fényes műanyag, alumínium és valódi bőr betéteket is találhatunk a Ceedben. A csomagtartó kapacitása 395 liter, amivel megelőzi a Volkswagen Golfot (380 liter).

Az új Ceedet többféle benzines és dízelmotorral is kínálják. Benzineseknél 120 lovas, háromhengeres ezres turbós, 100 lóerős 1,4-es szívó, és egy új, 140 lovas 1,4-es turbós jelenti a választékot, utóbbi az 1,6-os szívómotort váltja. Dízelből új, Euro 6d normákat is teljesítő 1,6-ost kap az autó. Alapból mindegyikhez hatsebességes kézi váltó jár, de az 1,4-es turbó-benzin és az 1,6-os dízel hétsebességes duplakuplungos automatával is rendelhető lesz.

A Frankfurtban tervezett és fejlesztett új Ceedet a szlovákiai Zsolnán, a Sportage és a Venga mellett gyártják majd. A következő hónapokban megindul a forgalmazása is, továbbra is hét év garanciával.

Az új Kia Ceedet Csikós Zsolt már vezette is, holnap, azaz pénteken a Totalcaron részletes bemutatóval és menetpróbával jelentkezünk!

Rovatok